Coolfire Hírek

Egy különleges és egyedülálló megoldást alkalmazhattunk az ETELE Pláza több füstszakasz határának lezárására a Coolfire- Z füst- és tűzgátló függönnyel. Egy olyan kialakítást biztosítottunk, mely alap (nyitott) állapotában nem látható, álmennyezet mögött van elrejtve biztosítva a szabad teret, nincs szüksége tartóoszlopokra.

Különleges „harmonika” kialakításának köszönhetően az oldalfalak illesztés nélkül egybefüggően működhetnek. Lehet négyoldalú téglalap alapú, háromoldalú U alapú, vagy akár tompaszögben sorolt oldalfalakkal.

COOLFIRE tűzgátló megoldások a Hungexpon

Coolfire-Sapa 74 EI60 tűzgátló üvegezett portál, C5 (200ezer nyitásciklus) intenzív használatra, menekülési útvonalra rozsdamentes GU pánikrudazattal

A kötelező tűzgátló lezárások alkalmazása mindig fejtörést okoz az építészeknek, a biztonság és praktikusság mel-let a legfontosabb szempont számukra az esztétikai megjelenés.

Járható tűzgátló üvegfödém – Coolfire-LT60

A tűzgátló betonfödémet teherbíró REI60 perces tűzállóságú üveggel kiváltva sikerült az elegáns teret megnövelni, világosabbá tenni. Látványa egyedibbé teszi a patinás palota központi termét. Az üvegfödém mérete 17 m2, 62mm vastag üvegtáblák alkotják. Új fejlesztésnek köszönhetően már alkalmazható a REI120 perces tűzállóságú járható üvegfödém akár kültéri homlokzaton is.

Nagy gyakorisággal az üvegezett tűzgátló nyílászárók nagyforgalmú létesítményekbe, azok folyosóira kerülnek beépítésre és figyelembe véve súlyukat, intenzív használatukat, kiválasztásuknál fontos szempont kell, hogy legyen az élettartam, a szerviz és gyártói háttér, a megfelelő engedélyek, fejlesztések, tesztek.

Fejlesztéseink során, nagy hangsúlyt fektetünk a különleges, egyedi megoldásokra, megőrizve az épület eredeti építészeti vonásait. Jelen példánk a hotel aulájából látható, egy 90 perces tűzgátló üvegajtó fölötti boltív esztétikus lezárása a szigorú tűzvédelmi követelményekkel összhangban.

Graphisoft Park EI30 keret nélküli tűzgátló üvegfalai

A Graphisoft Park új irodaházában építettük be a lépcsőházat leválasztó, igényes és modern tűzgátló üvegfalat. A falakat 3-3 db üvegtábla sorolással építettük, az üvegfalak mérete 5,4x3,3 m. Különlegessége, hogy keret nélkül alkalmazható! Tűzállósági határértéke EI30 perc, de alkalmazható 60 és 90 perces igény esetén is. Sorolható ajtó mellé, mint oldalvilágító, beépíthető gipszkarton falba is.

EI60 tűzgátló tolóajtó

Idén nyáron sikeresen leteszteltük az EI60 tűzgátló üveges kétszárnyú automata tolóajtót. Magyarországon kereskedelmi forgalomba hozható az EI30-as konstrukció mellett. Maximális beépíthető méret: 2400*2400 cm

Szeged Auchan fix Coolfire Bach füstkötény

Sikeresen lecseréltük az Auchan Szeged áruházban a több száz méter hosszú gipszkarton füstkötényt, Coolfire Bach típusú fix füstkötényre, mely speciális ponyvából készül. Előnye, hogy közvetlenül födémre szerelhető, nem igényel tartószerkezetet, nem igényel felületkezelést.

Magyarországon egyedülálló fejlesztés!

Elkezdtük fejleszteni az EI60 perces tűzállóságú automata üvegajtót, Record automatikával, Sapa Thermo 74 alumínium keretű üvegezett szárnyakkal. Első mérési teszt sikeres lett,  az operátor tűz ellen oldalon lett felszerelve. A másik irányt februárban teszteljük. Az értékek nagyszerűek, a szerkezet több mint 70 percig ellenállt a tűznek!

Kecskemét - SMR projekt - EI120 tűzgátló szekcionált kapu

Kecskeméten átadásra került 5db EI120 tűzgátló kapu felső sínvezetéssel.

Projekt: SMR, Mercedes gyár

1. oldal / 5
Coolfire Kft.- Füstgátló és tűzgátló nyílászárók

Coolfire Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhelye: 1097 Budapest, Illatos út 13.
Cégjegyzékszáma: Cg.01-09-912574
Nyilvántartó hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 14628214-2-43.
Elektronikus levelezési cím: info@coolfire.hu

Kövess minket Facebookon

Kövess minket Facebookon