Tűzgátló függönyfal és üvegfödém

Tűzgátló függönyfalak, vázkitöltő üvegfalak és üvegfödémek homlokzatra


Coolfire - Sapa Elegance 52 Tűzgátló függönyfal rendszer


Coolfire - Sapa Elegance 52 Tűzgátló függönyfal rendszer

Egy épület tervezésekor, korszerűsítésekor sokszor nehézséget és kötöttséget jelent, hogy a beépíteni kívánt nyílászáró, függönyfal, üvegtető minden szempontból biztonságos legyen, a tűzvédelmi jogszabályoknak eleget tegyen, ugyanakkor esztétikus, az építészeti gondolatot kiszolgáló termék legyen.
A szigorú szabályozások miatt kevés lehetőségből válogathatnak az építészek, ezért a Coolfire Kft. ezen igények megvalósítása érdekében, a tűzvédelmi szabályok figyelembevétel folyamatosan fejleszti a meglévő termékeit, új megoldásokat kínál.

 

Tűzgátló üvegezett megoldások homlokzatra

 

Termék Teljes konfiguráció Részleges konfiguráció
EW15/EW30 EW45 EI15/EI30 EI45 EI60/EI90 EI120 EI15/EI30 EI45 EI60 EI90
Coolfire-Sapa Elegance 52 Tűzgátló Függönyfal            
Coolfire-Sapa Elegance 52 Tűzgátló Üvegtető            
Coolfire-Sapa 74 Vázkitöltő Tűzgátló Üvegfal  
Coolfire-Sapa 92 Vázkitöltő Tűzgátló Üvegfal            

 

Alkalmazási terület:

Beépíthető beltérben és homlokzaton egyaránt. A szabályok figyelembevételével, beltéri alkalmazás és üvegfödém esetén a teljes konfiguráció, míg homlokzaton a részleges konfiguráció is alkalmazható.

 

Teljes konfiguráció (a teljes felület tűzgátló üvegezésű):

A függönyfal teljes konfiguráció olyan vizsgálati eljárás, amely a tömör mezőkből és tűzgátló üvegezésű bevilágító felületekből, vagy teljes egészében tűzgátló üvegezésű bevilágító felületekből álló függönyfal szerkezet tűzállósági határértékének meghatározására szolgál, és amelynek eredménye felhasználható mind a vízszintes mind a függőleges homlokzati tűzterjedési határérték követelmény, valamint a vízszintes és függőleges homlokzati tűzterjedés elleni gát teljesítésének igazolására.

Függönyfal teljes konfigurációja esetén az MSZ EN 1364-3 szabvány szerinti vizsgálattal igazolandó a tűzállóság. A homlokzati tűzterjedési határérték követelmény értékétől függő tűzállósági határértékek - az üvegezett mezők esetében: EW 15, 30, 45.

Részleges konfiguráció (az 1300 mm- es gát üvegmezői tűzgátlóak):

A vizsgálati eljárás, mely a tömör mezőkből és tűzgátló üvegezésű bevilágító felületekből, álló vízszintes függönyfal sáv tűzállósági határértékének meghatározására szolgál, s melynek eredménye felhasználható a függőleges homlokzati tűzterjedési határérték követelmény, valamint a függőleges homlokzati tűzterjedés elleni gát teljesítésének igazolására. Függönyfal részleges konfigurációja esetén az MSZ EN 1364-4 szabvány szerinti vizsgálattal igazolandó a tűzállóság. A homlokzati tűzterjedési határértékkövetelmény értékétől függő tűzállósági határértékek a tömör mezők, illetve az üvegezett parapetmezők esetében: EI 15, 30, 45.


Megjelenés:

Az Elegance 52 egy átfogó függönyfal rendszer, amely rugalmasan alakítható a kortárs épületek megjelenéséhez, ötvözi a technológiát és a mérnöki gondolkodást.

Az Elegance 52 rendszerek keskeny, 52 mm-es széles látszóborda szélességgel filigrán megjelenést kölcsönöznek a szerkezeteknek.

Egy egyedülálló, saját fejlesztésű részleges konfigurációval is rendelkező függönyfal rendszer, teljes felületében üvegezett. Tűzgátló parapet része is víztiszta üveg.

A függönyfal rendszer felhasználásával nem csak fal, hanem tetőszerkezetek is építhetők. A tetőszerkezetek hajlásszöge minimum 15 fok. Ezen tetőszerkezetek nem tervezettek teherhordásra, csupán a szerkezeti súlyt, illetve a hóteherre méretezettek!


Miből választhatunk homlokzatra:

A homlokzati tűzterjedést elleni védelmet vázkitöltő üvegfallal is biztosíthatjuk teljes vagy részleges konfiguráció alkalmazásával. Alkalmazott rendszerünk a Coolfire-Sapa74.

Vázkitöltő, nem teherhordó homlokzati nyílászárók, üvegfalak esetén

  • Tűzterjedési gát magasságig tűzgátló, fölötte nem tűzgátló az alkalmazott szerkezet. Követelmény: EI15, EI30, EI45.
  • Eltérő tűzszakaszt határoló födém esetén, a parapet tűzállósági határértéke megfelel a födém tűzállósági határértékével, de legfeljebb EI90 percet kell teljesítsen. Magyarországon alkalmazott a tűzterjedési gát magassága 1300 mm

Fogadószerkezet:

Tégla / Beton / Gázbeton / Szerelt gipszkarton falszerkezet /Szendvicspanel (Speciális esetek egyeztetést igényelhetnek)

Függönyfal részleges konfigurációja


Függönyfal részleges konfigurációja
Födémek elé szerelt

Függönyfal részleges konfigurációja


Vázkitöltő üvegfal részleges konfigurációja
Födémek közé szerelt

 

  • Fanuc Budaörs - Tűzgátló függönyfal
  • Homlokzati tűzgátló függönyfal üvegtető - Angol Iskola
  • Homlokzati tűzgátló függönyfal üvegtető - Angol Iskola
  • Homlokzati tűzgátló függönyfal üvegtető - Angol Iskola
  • Homlokzati tűzgátló függönyfal - Debrecen Fürdő
  • Homlokzati tűzgátló függönyfal - Debrecen Fürdő

Tekintse meg tűzgátló függönyfal, vázkitöltő üvegfal és üvegfödém referenciáinkat

 

Függönyfal tető metszetFüggönyfal tető metszet

Függönyfal vízszintes metszetFüggönyfal vízszintes metszet

 

 

Coolfire Kft.- Füstgátló és tűzgátló nyílászárók

Coolfire Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhelye: 1097 Budapest, Illatos út 13.
Cégjegyzékszáma: Cg.01-09-912574
Nyilvántartó hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 14628214-2-43.
Elektronikus levelezési cím: info@coolfire.hu

Kövess minket Facebookon

Kövess minket Facebookon