A Coolfire Kft a 15 éves tevékenysége alatt elért piacvezetői szerepéhez a „Különleges tűzgátló nyílászárók” területén, nagymértékben hozzájárult az építészek segítségével feltárt újabb és újabb igények, ötletek magvalósítása. Úttörői vagyunk számos új tűzgátló nyílászáró terméknek Magyarországon, melyek alkalmazásával hozzájárultunk az épületek szebbé-, biztonságosabbá tételéhez, megkönnyítve az építészek merítési lehetőségét, bővítve az alkalmazható, Tűzvédelmi követelmények által amúgy is szűkített lehetőségeket.

A Coolfire Kft. elsőként vezette be a magyar építőiparba a tűzgátló üvegezett alumínium nyílászárókat, automata tűzgátló üvegajtókat, vízpermet nélküli EI tűzgátló-, menekülési útvonalra alkalmas füstgátló függönyöket.

Nem csak a fejlesztéseink eredményei, hanem a termékeink élettartama is fontos számunkra, így a gyártástól a karbantartásig maximális figyelemmel, szaktudással és jó szakemberekkel kísérjük végig alkotásaink életútját!

MI NEM JÁTSZUNK A TŰZZEL!

A beépített szerkezeteink

A tűzgátló szerkezetek legfőbb célja, hogy biztonságos legyen, szükség esetén életeket óvjon. Ennek alátámasztására szolgálnak a hazai és nemzetközi szabványok, szervezetek, melyek nem csak a szerkezet bevizsgálását, hanem a gyártását, gyártási folyamatát is folyamatosan ellenőrzi. A Coolfire összes forgalomba hozott tűzgátló nyílászáró szerkezete többszörösen tesztelve van, hazai és nemzetközi Minősítő intézetek által akkreditálva-, gyártási folyamata pedig ismétlődően ellenőrizve van. 

További fontos szempontokat figyelembe véve szerkezeteink:

Esztétikusak, modernek, különlegesek

Nagy igénybevételre lettek tervezve, hosszú élettartammal

Méret- és formaválasztékuk széleskörű

Minőségéhez, élettartamához- és esztétikai megjelenéséhez viszonyított gazdaságosság

A szokványos alkalmazásokon kívül különleges- és egyedi igények megvalósítására alkalmasak

Termékképviselet

A saját fejlesztéseinken és gyártásunkon kívül megbízható és sikeres márkákat képviselünk, ezzel is növelve a lehetséges tűzgátló megoldások választékát, összeolvasztva szaktudásunkkal, hozzáadva minőséget és megbízhatóságot jelentő Coolfire nevet:
-Bach, Polflam Solutions, Sapa, Ponzio, Metacon Next, Bohamet, Malkowski Martech – Kizárólagossággal Magyarországon

Fejlesztés

Egyik legfontosabb ágazatunk a fejlesztés. Több innovatív terméket sikerült kifejlesztenünk, különleges megoldásokkal járuljunk hozzá az építőipar fejlődéséhez, megoldást tudunk kínálni egyedi esetekben is. Fejlesztéseink fémjelzik a Coolfire márkát Európában is. Saját fejlesztéseink: 90 perces tűzgátló üvegezett nyílászárók termékcsaládja, tűzgátló automata üvegajtó család, ill. további ötletek megvalósításán dolgozunk jelenleg is.

Szaktanácsadás

Kollégáink, tűzvédelmi szakértőink már a legkorábbi tervezési fázistól segítséget nyújtanak az építészeknek, tervezési fázisban tanácsokkal, a támasztott igényekkel szembeni megfelelő termék kiválasztásában, tervezői programban alkalmazható tervrajzokkal, előzetes árkalkulációval. Pályázati szakaszban is segítünk árkalkulációval.

Kivitelezés

Akkreditált szakembereink építik be a tűzgátló szerkezeteinket.

Karbantartás

A tűzgátló üvegezett nyílászárók bonyolult szerkezetek, az üveg miatt az ajtószárnyak súlya nagy, számos értékes szerelvénnyel van felszerelve. Nagyforgalmú alkalmazásra terveztük, mégis a hosszú élettartamát, normális kezelhetőségét csak karbantartással lehet elérni. Összehasonlítható a gépkocsik életével. Ennek tudatában felkészültek vagyunk szerkezeteink utóéletét jobbá tenni, karbantartásokat, javításokat megfelelően elvégezni tapasztalt szakembereikkel.

Ezen felül, Tűzvédelmi jogszabály alapján, kötelező ezen szerkezetek rendszeres, évente 2 alkalommal történő felülvizsgálata, dokumentálása, Tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező szakember által. A szakvizsgával rendelkező Coolfire-Szerviz kollégák, a kötelező átvizsgálás mellett elvégzik a karbantartási, beállítási és javítási feladatokat. Ezáltal költséghatékonyabb a karbantartási szolgáltatás, megőrizve a felhasználók biztonságát, a szerkezet hosszú élettartamát.