M12 OTP Irodaház

1131 Budapest, Madarász Viktor u. 12-16.

Az OTP Bankcsoport M12 Madarász utcai irodaház tervezésekor a fenntarthatóság kifejezetten fontos cél volt. A környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében beruházói elvárás volt a LEED Gold minősítés, amit nemrég meg is kapott.

A belső terekben és az irodai munkahelyek környezetében is az építészeti minőség terén a legfontosabb a harmonikus környezetbe illeszkedés és az időtállóság volt. Azaz az építészetben is jelen lévő, gyorsan változó, éppen aktuális divat mellőzése, valamint az az igény, hogy megfelelő formavilággal és anyaghasználattal olyan épületet valósuljon meg, amely fizikailag és építészeti értékeit tekintve sem avul el néhány év elteltével, kívül és belül is szépen patinásodik.

A három lobby és az öt liftmag által meghatározott függőleges közlekedési rendszer alkalmas arra, hogy az emeleti irodaterületek minimális beavatkozást követően sokféle alapterületi mérettel elszeparálhatóvá, kiadhatóvá váljanak akár leányvállalatok, vagy külső bérlők részére is. Liftelőterek és irodai folyosók menekülési útvonalán a tűzszakasz határokon lehet találkozni a modern, környezetbe illő Coolfire tűzgátló üvegajtóival, keret nélküli sorolt üvegmezős tűzgátló üvegfalakkal.

Hasonló projektek