Matild Palace

1056 Budapest, Váci u. 36.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjét kapuként övező két karakteres palota déli darabja, a köznyelvben csak Matild néven forgó épület, akárcsak a túloldali társa, luxusszállodaként kezdett új életet. A déli Klotild-palota Puhl Antal és Dajka Péter tervei által újult meg.

Az immár ténylegesen Matild néven futó projekt során a palota luxusszállóvá alakult át, amely külső megjelenésében korhű módon újult meg, belső kialakításában megtartva az eredeti épület DNS-ét: alapvetését, szellemiségét és legfőbb térelemeit az új igények szerint alakították át. Sikeresen visszakaphatta megkopott pompáját, korabeli eleganciáját. A külső szemlélő alapvetően az épület rendbetételét, megtisztulását veheti csak észre, a részletek inkább az utcáról nem látható belső terekben rejlenek. Az átépítésnek ötvöznie kellett a műemléki igényeket a Marriott szállodalánc The Luxury Collection brandje által állított magas fokú szolgáltatási elvárásokkal.

A világos, magas légterű, szecessziós hatású díszítésekkel és némi modern, de a múlttal jól harmonizáló elemmel kiegészített terek kialakítása, összhangban a tűzvédelemmel, nagy kihívást jelentett. A keret nélküli tűzgátló üvegfelületekkel és a tűzgátló betonfödémet teherbíró REI60 perces tűzállóságú üveggel kiváltva sikerült az elegáns teret megnövelni, világosabbá tenni. Látványa egyedibbé teszi a patinás palota központi termét. A Matild Palotában alkalmazott egyéb tűzgátló Coolfire-szerkezetek, melyek az elsődleges biztonsági tűzvédelmi követelmények kielégítése mellett nem rontják, vagy éppenséggel hozzájárulnak az elegáns, modern, de eredeti építészeti vonásokat megőrző látványhoz.

Hasonló projektek