W Hotel - Drechsler Palota

Budapest, Andrássy út 25.

Az Andrássy úton lévő, műemlékvédett Drechsler-palota 135 éves története során számos szerepet töltött már be: működött lakóházként, kávéházként, a Magyar Állami Balettintézetként, az elmúlt két évtizedben pedig teljesen üresen állt – most luxusszállodaként nyitott meg. A Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1886-ra elkészült, francia reneszánsz és neogótikus stílusú, rendkívül rossz állapotú épületet a DVM Group újította fel, a londoni Bowler James Brindley, valamint a hazai Bánáti + Hartvig Építész Iroda tervei alapján. A dizájnerek a palota gazdag kultúrtörténetéből, illetve korábbi funkcióiból merítve alakították ki a tereket – beleszőve a budapesti kávéházi világot, a magyarok sakkszeretetét, a szemközti Opera előadásainak hangulatát és még sok minden mást.

Az örökségvédelem és a műemléki helyreállítás jelentős gépészeti és elektromos fejlesztéssel egészült ki a 16 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan minden helyiségére kiterjedően. A kivitelezőnek természetesen az ötcsillagos szálloda műszaki elvárásaira is fel kellett készítenie az épületet.

A korszerűsítés elsősorban az épület tovább élését támogató műszaki megújítást jelenti, vagyis olyan tartalmak elhelyezését, melyek a 19. században nem jelentek meg elvárásként. Büszkeséggel tölt el minket, hogy részt vehettünk a patinás épület rekonstrukciójában, saját gyártmányainkkal hozzájárulhattunk a hűen helyreállított palota műemléki jellege megőrzése mellett az ötcsillagos szálloda luxusához, tűzvédelmi biztonságához.

Hasonló projektek